NEWS

Partner in de spotlight

Nieuwe rubriek, check it out! Iedere maand zetten we één van onze partners in de schijnwerper.

  1. Sibbele Oegema – Oegema Transport
  2. Richard Fieten – Fieten Olie
  3. Thomas Manfé – Vee Tire Co
  4. NEW: Alfons Centen– Toyota Material Handling Nederland

Twan van Gendt voor derde keer naar Olympische Spelen

BMX’er Twan van Gendt is door de KNWU voorgedragen aan NOC*NSF om in Japan voor Nederland uit te komen. De regerend wereldkampioen krijgt een aanwijsplek, nadat hij vanwege een schouderblessure niet mee kon doen aan het beslissende wereldbekerweekend in Verona. Door zijn blessure moet de rijder van Team Oegema-Fieten nog wel aantonen in goede vorm te zijn. Dit lijkt, vanwege een tot dusver zeer voorspoedig herstel, slechts een formaliteit. Twan mag zich dan ook gaan opmaken voor zijn derde Olympische Spelen.

Begin mei kwam Twan van Gendt tijdens de European Cup in Verona ongelukkig ten val, waardoor zijn schouder uit de kom raakte. Uit aanvullend onderzoek bleek er niks beschadigd in de schouder. Gevolg was echter wel dat van Gendt niet officieel aan de kwalificatie-eis kon voldoen door tijdens het wereldbekerweekend in Verona vormbehoud te tonen. Een flinke tegenvaller, aangezien Twan in goede vorm was en op trainingen diverse records reed.

De KNWU heeft Twan alsnog aangewezen voor één van de drie Nederlandse plekken in de Elite Men klasse. Ook Niek Kimmann en Joris Harmsen verdienden een ticket. Bij de dames plaatsen Laura en Merel Smulders zich, net als Judy Baauw.

Twan van Gendt: “Ik ben enorm opgelucht! Niet alleen omdat ik een Olympisch ticket toegewezen heb gekregen maar ook omdat ik veel sneller dan verwacht alweer op de fiets zit. Dat geeft een goed gevoel op weg naar mijn derde Olympische Spelen. Ik kijk ernaar uit om in Tokio om de medailles te gaan strijden!”

Hoofdcoach Martijn Jaspers is tevreden: “Twan hoort thuis op de Olympische Spelen, maar in een sport als BMX is niks zeker. Dat hebben we wederom gezien in Verona. Gelukkig herstelt Twan goed, waardoor we er alle vertrouwen in hebben dat hij in optimale vorm aan de start gaat verschijnen in Tokio.”

Fieten Olie nieuwe naampartner Team Oegema – Fieten

Fieten Olie is vanaf 2021, samen met Oegema Transport, naampartner van het team. Hiermee verandert de naam van Team Oegema – TVE naar Team Oegema – Fieten. Het in Hollandscheveld gevestigde Fieten Olie, nu vooral bekend van de tankstations in Noord-Nederland, wil met dit partnership zijn naamsbekendheid vergroten en zijn activiteiten verder uitbreiden over heel Nederland. TVE blijft als partner verbonden aan het team.

Nederland kent momenteel 44 Fieten Olie tankstations die 24 uur per dag in gebruik zijn. Daarnaast zijn er 200 gastlocaties waar men kan tanken met de Fieten Olie tankpas voor bedrijven. Niet alleen tankstations worden van brandstof voorzien, Fieten Olie levert ook brandstoftanks van 1.000 tot 50.000 liter aan particulieren of bedrijven. Meer info op www.fieten.info.

“Wij zijn onze activiteiten gestart in het Noorden, maar breiden deze momenteel uit naar de rest van Nederland. Zo hebben we inmiddels een aantal stations in het Westen en ook in Brabant is onlangs ons eerste tankstation geopend; in Erp, toevallig vlakbij de BMX-baan. Met dit partnership willen we de naamsbekendheid van Fieten vergroten, om zo verder door te kunnen groeien. Dit team, met onder andere wereldkampioen Twan van Gendt, gaat hier zeker aan bijdragen”, aldus directeur Richard Fieten.

Fieten Olie kijkt ook naar de toekomst, naar alternatieve brandstoffen. Richard Fieten: “Wij zijn volop in ontwikkeling, zo rijden onze tankwagens op de nieuwe HVO 100 brandstof, waardoor ze 90% minder CO² uitstoten. Ook zijn we bezig met waterstoftankstations, wij verwachten dat dit de toekomst wordt.”

“En daar ligt de link met Oegema Transport en het team”, aldus Gina Wielink, naast teammanager van Team Oegema – Fieten ook financieel directeur bij Oegema Transport. “Wij zijn al jaren met grote tevredenheid klant en hebben een Fieten Olie tankstation tegenover ons bedrijf. We hopen in de toekomst hier ook een waterstofstation te krijgen en zo samen de toekomst tegemoet te gaan. Maar eerst hopen we natuurlijk op een aantal sportieve prestaties in 2021!”