PARTNER IN DE SPOTLIGHT!

Richard Fieten van Fieten Olie

1. Wie ben je en hoe ben je verbonden aan Team Oegema-Fieten?
“Ik ben Richard Fieten, eigenaar van Fieten Olie, een brandstofbedrijf met 44 eigen tankstations. Oegema Transport is al jaren onze trouwe klant, zo is het partnership met het BMX-team Oegema-Fieten tot stand gekomen en zijn we in 2021 naampartner. Overigens is BMX niet de enige sport waarin we actief zijn, zo zijn we hoofdsponsor van het motorsportteam RW Racing en ook als sponsor betrokken bij diverse paardensportevenementen.”

2. Wat zijn voor jouw bedrijf momenteel de grootste uitdagingen?
“De transitie van reguliere brandstoffen naar alternatieve brandstoffen: elektrisch, biologisch, waterstof. Dat is een mooie uitdaging die we met beide handen aanpakken. Zo openen we dit jaar nog drie waterstoftankstations. Volgend jaar verwachten we de vierde. Daarnaast willen we onze activiteiten ook nog verder uitbreiden over Nederland, onder andere in Brabant. We zitten zeker niet stil!”

3. Waar ben je het meest trots op?
“Ik ben trots op de groei van ons familiebedrijf. Fieten Olie is in 1935 opgericht door mijn opa, daarna gerund door mijn vader en oom, de laatste 20-25 jaar sta ik zelf aan het roer. Het bedrijf loopt echt als een trein. We hebben inmiddels zo’n 60 medewerkers in dienst, er staat echt een mooi team. Daar ben ik zeker trots op.”

4. Samen staan we sterk! Wat betekent “teamwork” voor jou?
“Teamwork is essentieel. Niet alleen binnen ons bedrijf, waarin we met het team altijd werken aan verbetering. Maar zeker ook binnen ons netwerk en de samenwerking met onze partners. Daarom vinden we het ook zo gaaf om in de sport actief te zijn, het biedt unieke kansen om ons netwerk uit te breiden en toffe verbindingen te realiseren.”

5. Wat wil je onze lezers meegeven?
“Zowel zakelijk als privé, maar zeker ook in de sportwereld: ‘Alleen ga je sneller, samen kom je verder’!”