Partner in de spotlight!

Met in deze eerste editie: Sibbele Oegema van Oegema Transport.

Wie ben je en hoe ben je verbonden aan Team Oegema-Fieten?
“Ik ben Sibbele Oegema en ik ben de algemeen directeur van Oegema Transport uit Dedemsvaart. Dit familiebedrijf is opgericht in 1919 en van generatie op generatie doorgegeven, mijn broer Gerlof is ook actief in het bedrijf. Oegema Transport is natuurlijk een transportbedrijf, met name nationaal gericht en 24 uur per dag actief. Maar we doen meer; logistiek in de breedste zin van het woord. Denk bijvoorbeeld ook aan warehousing of wereldwijd transport via gelijkwaardige partners. We hebben in totaal zo’n 300 tot 350 vrachtwagens rondrijden en zo’n 600 medewerkers in dienst. Oegema Transport is als sponsor verbonden aan Team Oegema – Fieten, al vanaf de oprichting van het team in 2015. Maar zelfs daarvoor was ons bedrijf al sponsor van Martijn, de huidige coach van het team. Martijn heeft ook een tijdje parttime bij ons gewerkt, naast zijn BMX-carrière. Uiteindelijk gingen onze 3 zonen steeds fanatieker fietsen, waarna zij ook onderdeel werden van het BMX-team. Vanaf het begin al betrokken dus!”

Als topsporters willen we onszelf continue verbeteren, herken je dit in het bedrijfsleven?
“Ja natuurlijk! Ieder bedrijf wil zich ontwikkelen. Wil groeien. Overigens zijn wij niet persé op zoek naar groei in omvang qua vrachtwagens, we willen graag in de breedte groeien. Dus het totale logistieke concept aan kunnen bieden aan onze klanten. En natuurlijk bieden we ook onze medewerkers de mogelijkheid om te groeien, hiervoor hebben we trainee procedures. Als laatste zijn we ook continue op zoek naar proces- en kwaliteitsverbetering door het toepassen van lean six sigma.”

Wanneer ben jij tevreden?
“Ik ben tevreden als ik het bedrijf kan blijven overzien, in control kan blijven. Daarnaast vinden we een goede sfeer erg belangrijk, we zijn een familiebedrijf en ik hoop dat onze medewerkers dat ook zo ervaren. En natuurlijk willen we uiteindelijk ook nog wat verdienen.”

Waar haal jij je inspiratie vandaan?
“Dat is een goede vraag. Ik weet wel wannéér ik inspiratie opdoe, namelijk tijdens het hardlopen. Ik ben best een fanatieke sporter, loop om de dag hard. En geregeld krijg ik tijdens het hardlopen de beste ideeën, die ik dan bij terugkomst snel even opschrijf.”

Ok, maar hoe zijn eigenlijk jouw skills op de BMX-fiets?
“Dat zou ik momenteel niet weten want ik mag van mijn vrouw de BMX-fiets niet meer aanraken haha. Toen onze zonen begonnen met fietsen heb ik ook een aantal jaren gefietst. Ik was toen zelf dus al was ouder en nadat ik mijn sleutelbeen brak heb ik het maar voor gezien gehouden. Ik laat het fietsen graag aan de jongens over!”